Kaj naredi dobro maketo?

V naših prejšnjih prispevkih smo se že razpisali o gradnji makete in na katere stvari morate biti pozorni, da boste zares uživali v svoji stvaritvi. Vse prispevke o gradnji in načrtovanju makete najdete TUKAJ.

V današnjem prispevku pa bomo vse skupaj še nadgradili in dodali še tri pomembne elemente, ki sicer niso ključne za konstrukcijo, a bodo (če jih upoštevamo), zagotovo vašo maketo popeljali na povsem novo raven.

Elementi so IZBIRA TEME, FUNKCIONALNOST in ŠIRITEV.

1. IZBIRA TEME

Letni čas, časovno obdobje in lokacija so trije elementi, ki bodo vaši maketi dali življenje ter vam pomagali pri izbiri in izdelavi pokrajine.

Najboljši nasvet, ko gradite novo maketo, pa je, da nikoli ne omejujete svoje domišljije. Seveda je odvisno, ali ustvarjate realistično maketo ali pa nekaj čisto novega, a vsaki maketi lahko dodate svoj »podpis« ter jo naredite unikatno.

2. FUNKCIONALNOST

Načrtovanje je ključni korak k vrhunski maketi. Enako pomemben korak, pa je njena funkcionalnost. Dobra maketa naj ne vsebuje ostrih zavojev, preveč strmin in neravnega terena. Seveda to ne pomeni, da se ti elementov ne smejo uporabiti, saj lahko še vedno zgradite progo, ki se vije mimo gorskih vrhov, a pazite na to, da bo vse lepo povezano in pretočno.

3. MOŽNOST ŠIRITVE

Tudi v zadnji točki današnjega zapisa se pokaže pomembnost načrtovanja. Vedno načrtujte vnaprej, Ali boste v prihodnosti želeli nadgraditi maketo oz. ji dodati nove elemente? Potem morate to pripraviti že sedaj. Ni potrebno vedeti kaj točno boste dodali, le ne »zaprite« svoje domišljije in makete, saj nikoli ne vesta, kaj vam bo prinesla prihodnost.

2019-07-19T08:07:30+02:00 19. 07. 2019|