5 Dejstev o igračah, ki jih zagotovo niste vedeli

Vsi imamo radi igrače. Čeprav smo že odrasli, imamo nanje še vedno lepe spomine in velikokrat nas »zasrbi«, da bi si kupili set lego kock in se prepustili domišljiji, kot smo to počeli v otroštvu.

V naši trgovini nismo nič drugačni, saj obožujemo igrače. Prav tako radi raziskujemo in z vami delimo zanimiva dejstva in lastnosti.

Tudi danes smo sledili svoji raziskovalni žilici in za vas našli 5 zanimivih dejstev o igračah, ki vas bodo zagotovo presenetili.

1. Eksplozivna rast LEGO figuric

Zagotovo se spomnite svoje najljubše LEGO figurice. Mogoče je bil to gasilec, vojak, ali pa kdo iz Vojne zvezd. Vsekakor pa niste edini, ki ste oboževali te mini figurice, saj je le teh več kot 4 milijarde oz. več kot polovica svetovnega prebivalstva.

2. Ali veste, kdo je največji svetovni proizvajalec gum?

Odgovor ni Michelin ali Goodyear, temveč še enkrat več LEGO. Za svoja nešteta prevozna sredstva vsako leto izdelajo več kot 306 milijonov gum, kar je skoraj še enkrat več kot najbližji zasledovalec Goodyear, ki jih premore »samo« 181.

Vsekakor lahko rečemo, da je LEGO kralj igrač.

3. Najbolj prodajana igrača vseh časov je….

….RUBIKOVA KOCKA! Do zdaj so jih prodali več kot 350 milijonov in prepričani smo, da jo najdemo v večini Slovenskih domov. Kombinacija živih barv in intelektualne zahtevnosti nas je zabavala ure in ure. Vsi smo jo skušali rešiti v čim krajšem času, a rekord, ki ga s 4,22 sekunde trenutno drži Avstralec Felix Zemdeg, ni bil nikoli ogrožen.

4. Ste vedeli, da ima Barbie veliko družino?

Res je! Zgodba Barbie se je iz preproste lutke razvila v pravi imperij. Danes ima 7 sester in nešteto poklicev, ki mlade ženske spodbuja, da lahko uresničijo svoje sanje in postanejo karkoli, si želijo.

Seveda pa ne moremo mimo Kena, Barbinega dolgoletnega spremljevalca. Čeprav sta imela leta 2004 uraden razhod, ju je valentinovo 2011, na veselje vseh oboževalcev, zopet združilo. Da, tudi igrače imajo ljubezenske težave.

5. Plišasti medvedek je dobil ime po ameriškem predsedniku

»Teddy bear«, kot je njegovo uradno ime, je ime dobil po Theodorju »Teddy« Rooseveltu. Razlog za to je dejstvo, da na lovu ni hotel ustreliti ulovljenega medveda. Ta izkaz usmiljenja, je navdihnil Morrisa Michtoma, ki je nedolgo zatem poslal prototip prvega medvedka samemu predsedniku in z njegovim blagoslovom na ime, je bil prvi plišasti medvedek rojen.

2019-06-19T11:29:23+02:00 19. 06. 2019|